Де краще поставити доларове дерево?

Як будь-яка тропічна рослина, заміокулькас віддає перевагу яскравому розсіяному світлу, йому підходять східні та південно-східні вікна. Влітку його краще переселяти на балкон. Пряме сонячне проміння несприятливе для квітки, тому, якщо вікно виходить на південь, його краще затінити тюлем з органзи або капрону.

Розташовувати дерево в будинку найкраще на південному сході. Там є правильні енергії, здатні активувати грошові потоки. Дарувати горщик із молодим доларовим деревом іншим не бажано. У дар приносять лише зрілу рослину.

Влітку рослина активно розвивається за температури +25 °С. Взимку йому достатньо +12–16 °С. Гарне листя заміокулькаса потребує регулювання рівня вологості, якщо біля вікна надто сонячно влітку або надходить тепло від опалювального радіатора взимку.

Важливо! Якщо заміокулькас не стоїть на підвіконні в спальні, а подружжя добре між собою ладнає, то він не зможе нашкодити їхнім стосункам. Незважаючи на те що доларове дерево вважається «мужегоном», у народі навчилися його використовувати як "магніт" для жіночого щастя.